Olieschermen rond gezonken zandschip op de Maas bij Lomm

646

Rondom het zandschip dat dinsdagochtend rond elf uur is gezonken in een Maasarm bij Lomm zij olieschermen gelegd. De schermen moeten de olie die uit het schip komt indammen.

Vier personen en een hond die dinsdagochtend op het schip waren, hebben zichzelf veiligheid gebracht door van boord te gaan. Zij zijn door een Olieschermen rond gezonken zandschip op de Maas bij Lommnabij gelegen baggerschip opgevangen. Niemand is gewond geraakt. Het is nog onduidelijk wat de oorzaak is dat het schip is gezonken, dit moet nader onderzoek uitwijzen. Het is nog onbekend hoelang het gaat duren voordat het schip kan worden geborgen. Hiervoor wordt de hulp van een berger ingeroepen.

Maatregelen
Momenteel wordt middels oliebooms de uitlopende gasolie ingedamd. Door de exploitant is een gespecialiseerde firma ingeschakeld die de gasolie die op het water drijft zal komen opruimen. Dit gebeurt middels een soort zuiger die de olielaag fysiek opzuigt. Indien er dan een dunne film op het water achterblijft, zal deze met behulp van absorptiedoeken worden opgeruimd. Het is onduidelijk hoeveel olie er exact is weggelekt, in de brandstoftank kan maximaal 7.000 liter worden opgeslagen. De reguliere scheepvaart op de Maas kan gewoon doorvaren. (Bron: Politie)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief