Olieprijzen nog steeds laag

566

DEN HAAG – In februari daalde de olieprijs, maar de daling was kleiner dan de twee maanden ervoor. North Sea Brent olie kostte 52 euro per vat. Dat is 35 procent minder dan in februari 2014. In januari was de prijsdaling op jaarbasis 46 procent.

Olieprijzen nog steeds laagProducten van de aardolie-industrie waren in februari ruim 27 procent goedkoper dan in februari 2014. Een maand eerder was de prijsdaling ruim 39 procent. Het prijsverloop in deze sector wordt uiteraard sterk beïnvloed door de prijsontwikkeling van ruwe aardolie.

De prijzen van de producten van de chemische industrie waren bijna 16 procent lager dan een jaar eerder. Producten van de voedings- en genotmiddelenindustrie waren bijna 5 procent goedkoper dan een jaar eerder. Ook de prijzen van de kunststof- en rubberindustrie en van de basismetaal waren iets lager.

Daarentegen waren metaalproducten en producten van de machine- en auto-industrie iets duurder dan een jaar eerder. De acht genoemde bedrijfsklassen in de tekst en de grafiek zijn samen goed voor 80 procent van de industrie. (Bron: CBS)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief