Olie uit tankbak verspreidt zich verder over Golf van Mexico

658

De haven van Houston is na een aanvaring tussen een tanker en een bulkcarrier nog steeds gesloten. Inmiddels liggen bijna honderd schepen te wachten om de haven in of uit te mogen. De olie lijkt zich vanwege veranderende weersomstandigheden verder te verspreiden.

Inmiddels is zo’n twintig kilometer aan olieschermen gelegd om de verspreiding van de olie te voorkomen. Zo’n zestig kilometer aan schermen ligt nog in opslag om ingezet te Olie uit tankbak verspreid zich sneller over Golf van Mexicokunnen worden. Vanwege veranderende wind- en weersomstandigheden hebben de autoriteiten besloten nog intensiever de olie te gaan bestrijden in de Golf van Mexico. Daarvoor worden 27 schepen en 539 man personeel ingezet.

Oliespoor
De bulkcarrier Summer Wind kwam zaterdag op het Houston Ship Canal in aanvaring met een tankbak die werd geduwd door het ms Miss Susan. Daarbij kwam ruim 600.000 liter stookolie in het water. Inmiddels is er zoveel olie uit de tankbak gestroomd, dat er een oliespoor van ruim twintig kilometer is ontstaan. Vanwege de aanvaring is de haven van Houston afgesloten voor de scheepvaart.

De autoriteiten verwachten nog dagen bezig te zijn met het opruimen van de olie. (Bron: US Coast Guard)

Volg TotaalTrans op Twitter