ODS Transport geeft werknemers loonsverhoging van drie procent

616

ODS Transport  in Barendrecht is het eerste transportbedrijf dat de lonen van de werknemers volgens de eis van de vakbonden met drie procent verhoogt. Onder dreiging van stakingen ging deze transportwerkgever over de streep.

Het bedrijf is met FNV Bondgenoten overeengekomen dat de lonen vanaf 1 mei verhoogd worden. Daarmee zijn verdere acties bij dit bedrijf overbodig geworden.

Loonsverhoging
Bestuurder Frank Pavias van FNV Bondgenoten reageert verheugd: ‘ODS heeft oog voor zijn werknemers. Die willen een loonsverhoging met iets meer dan koopkrachtbehoud fnvna al die magere jaren. Een zeer verantwoorde loonverhoging dus. Ik mis dat inzicht bij werkgeversorganisatie TLN. Ik hoop dat meer bedrijven het voorbeeld van ODS zullen volgen. Ik ben trots op onze leden in het actiecomité die voor dit resultaat geknokt hebben.’

Acties
Maandag 7 april werd het startsein gegeven voor acties in de sector Transport en Logistiek, nadat vakbondsleden op 15 maart massaal de cao-voorstellen van werkgevers verwierpen. Onder het motto ‘cao op slot, bedrijven op slot’, gingen ’s ochtends de poorten op slot van de onderhandelaars van TLN. ’s Middags kwamen zo’n 400 chauffeurs van verschillende transportbedrijven als Portena, Simon Loos, Vos, Schenk, UPS, Cetra, Koopmans, Van der Lee en Koops bijeen in Utrecht voor een startmanifestatie. De chauffeurs eisen een beter loon en naleving van de regels tegen verdringing in de sector door goedkope buitenlandse chauffeurs.

Zaterdag 10 mei staat de volgende grote actiedag in de Transport en Logistiek gepland. Tot die tijd worden er kleinere verrassingsacties gehouden bij verschillende transportbedrijven. (Bron: FNV)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief