Odfjell: ‘Wij gaan niet failliet’

440

Tankoverslagbedrijf Odfjell in de Rotterdamse haven (OTR) gaat niet failliet. Dat heeft een woordvoerder van het bedrijf aan het Financieel Dagblad (FD) laten weten na nieuws in de media dat het bedrijf op instorten staat,.

RTL berichtte vandaag dat Odfjell Terminals Rotterdam (OTR) op de rand van een faillissement staat. Vijftig werknemers van Odfjell spanden een rechtszaak aan over de ontslagvergoedingen die het zou zijn overeengekomen met de vakbonden. In die rechtszaak zouden Odfjell en de bonden hebben gemeld dat het bedrijf op de rand van een faillissement zou staan.

LG Terminals en Odfjell willen fuserenOdfjell geeft wel toe dat OTR elke maand verlies maakt, maar de aandeelhouders zouden iedere keer geld bijlappen om het open te houden.

Sociaal plan
De vakbonden bereikten begin mei een onderhandelingsresultaat met OTR over een sociaal plan en een nieuwe vierjarige cao. Voor de 112 van de 265 werknemers die worden ontslagen hebben FNV Havens en CNV Vakmensen in het sociaal plan afspraken gemaakt over ‘van werk naar werk’ trajecten met maximale begeleiding middels een Mobiliteits Service Centrum. ‘Dit centrum willen we onderbrengen in een nieuw op te richten stichting Scholing en Werkgelegenheids Fonds van de vakbonden, zodat we de mensen zo goed mogelijk kunnen bijstaan’, vertelde vakbondsbestuurder Ruud Wennekes van FNV Havens. (Bron: FD)

Lees ook:
Akkoord met Odfjell over cao en sociaal plan
Odfjell niet in beroep tegen boete van drie miljoen euro
Odfjell verzweeg voorvallen en blijft onder verscherpt toezicht

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief