Odfjell schrapt 112 banen

497

Tankopslagbedrijf Odfjell wil 112 van 265 banen in Rotterdam schrappen. De directie van Odfjell wil het tankopslagbedrijf daarmee weer financieel gezond maken.

Begin december 2013 legde de rechtbank in Rotterdam Odfjell een boete van drie miljoen euro op. De officier van justitie noemde de manier waarop Odfjell de afgelopen jaren Haven Rotterdam positief over aanbevelingen Onderzoeksraad inzake Odfjellzaken heeft gedaan ‘onmaatschappelijk.’ ‘Dit omdat Odfjell geld verdienen boven het milieu en de veiligheid van werknemers en omwonenden stelde, terwijl veiligheid altijd op de eerste plaats moet staan bij een bedrijf waar gewerkt wordt met gevaarlijke stoffen.’

Sinds de start van het bedrijf heeft Odfjell in totaal bijna 400.000 euro aan boetes betaald. Telkens beloofde het bedrijf beterschap. Odfjell stond inmiddels voor de zevende maal voor de rechtbank. Dat is waarom de officier van justitie een boete van 3.000.000 euro passend vond. De officier eiste ook een jaar voorwaardelijke stillegging van het bedrijf. Het OM vroeg daarbij dat het direct ingaat. Wanneer het bedrijf geen orde op zaken stelt, gaat het voor een jaar dicht als het aan het OM ligt. (Bron: Odfjell)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief