Odfjell niet in beroep tegen boete van drie miljoen euro

490

Odfjell gaat niet in hoger beroep tegen de boete van drie miljoen euro die de rechtbank van Rotterdam het tankopslagbedrijf zo’n twee weken geleden oplegde. Ook het Openbaar Ministerie gaat niet in hoger beroep.

LG Terminals en Odfjell willen fuserenDe officier van justitie noemde de manier waarop Odfjell de afgelopen jaren zaken heeft gedaan ‘onmaatschappelijk.’ ‘Dit omdat Odfjell geld verdienen boven het milieu en de veiligheid van werknemers en omwonenden stelde, terwijl veiligheid altijd op de eerste plaats moet staan bij een bedrijf waar gewerkt wordt met gevaarlijke stoffen.’

Sinds de start van het bedrijf heeft Odfjell in totaal bijna 400.000 euro aan boetes betaald. Telkens beloofde het bedrijf beterschap. Odfjell stond maandag inmiddels voor de zevende maal voor de rechtbank. Dat is waarom de officier van justitie een boete van 3.000.000 euro passend vond. De officier eiste ook een jaar voorwaardelijke stillegging van het bedrijf. Het OM vraagt daarbij dat het direct ingaat, ook al gaat de verdediging van Odfjell in hoger beroep. Wanneer het bedrijf nu nog geen orde op zaken stelt, gaat het voor een jaar dicht als het aan het OM ligt.

Nieuwe rechtszaak
Omdat Odfjell tussen 2000 en 2013 meer dan 200 incidenten niet meldde, loopt er ook nog een nieuwe rechtszaak tegen het bedrijf. Hierin worden wellicht ook de leidinggevenden vervolgd. (Bron: RTV Rijnmond)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

Volg TotaalTrans op Twitter