Ocean Three concentreert aanlopen in Rotterdam

448

De zes afvaarten tussen Azië en Europa van de Ocean Three alliantie van de containerrederijen CMA CGM,  UASC en China Shipping, doen allemaal de haven van Rotterdam aan. Twee keer is Rotterdam ‘first port of call’.

UASC breidt netwerk richting Azië uitDoor alle aanlopen in Rotterdam te (blijven) concentreren, maakt de alliantie volgens het Havenbedrijf Rotterdam de keuze voor de combinatie van onbeperkte nautische toegang, de modernste terminals en het meest complete pakket achterland-/doorverbindingen. ‘Volgens de bekend gemaakte schema’s, ontvangen Le Havre en Antwerpen minder diensten en Bremerhaven zelfs geen meer.’

Wat de consequenties van de concentratie zijn voor de geladen en geloste volumes, is volgens het Havenbedrijf sterk afhankelijk van het formaat van de schepen per dienst. ‘Er zouden tussen de partners afspraken zijn gemaakt over het charteren van meer en grotere schepen. CMA CGM meldt hier zelf niets over. UASC en China Shipping zijn nog niet naar buiten gekomen.’ (Bron: Havenbedrijf Rotterdam)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief