Oad Reizen in Holten failliet

1332

Oad Reizen uit Holten is failliet. Op haar website meldt het bedrijf: ‘Helaas hebben wij vandaag moeten besluiten zelf het faillissement van de Oad Groep aan te vragen. Een verschrikkelijk moeilijke beslissing, maar helaas restte ons geen andere mogelijkheid’.

Oad Reizen in Holten faillietVolgens RTV Oost wilde de Rabobank vanwege het verslechterde economische klimaat een extra kapitaalinjectie. Die kon echter niet alleen door de aandeelhouders opgebracht worden, waardoor er gezocht moest worden naar externe investeerders. Het lukte Oad echter niet op tijd om aan de door de bank gestelde kapitaaleisen en deadlines te voldoen. Oad heeft daarom zelf het faillissement aangevraagd.
Er wordt wel gepraat over een eventuele doorstart. Bij de 140 reisbureaus van Oad werken 1755 medewerkers.

Boekingen
Oad neemt tot nader order wel nieuwe boekingen, wijzigingen en annuleringen aan. De aanbetalingen die vanaf nu worden gedaan, worden terugbetaald door de curator, als de reis niet wordt uitgevoerd.
Voor betalingen die eerder hebben plaatsgevonden, geldt dit niet. Hoe hier verder mee om moet worden gegaan, dient nog nader te worden afgestemd met het SGR.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter