O-foil wint publieksprijs Jan Terlouw Innovatieprijs

560

O-foil heeft de publieksprijs van 1.000 euro van de Jan Terlouw Innovatieprijs gewonnen. O-foil won volgens de jury nipt de publieksprijs met haar aandrijfsysteem voor schepen, op de voet gevolgd door Plant-e met een methode die elektriciteit wint met behulp van levende planten.

Dr. Ten is de winnaar van de Jan Terlouw Innovatieprijs 2013. Zij ontwikkelden een batterij van zeer goedkoop materiaal,  die stabieler en schoner is dan welke andere batterij ook. Daarmee is het mogelijk goedkoop lokaal ELV met O-Foil op Riverdatingenergie op te slaan. Jan Terlouw reikte de prijs van € 10.000 en acht adviesdagen uit op maandag 25 november tijdens het GreenTech congres in Apeldoorn.

Dolfijnen
O-foil won de publieksprijs met een vleugelaandrijving voor schepen, gebaseerd op de zwembeweging van dolfijnen. ‘Onze voortstuwingsinstallaties worden toegepast in binnenvaartschepen, bij nieuwbouw en in bestaande schepen’, meldt Patrick Heuts van O-Foil. ‘Ze leveren een brandstofbesparing op tot 50% en dringen daarmee de emissie-uitstoot terug. Het eerste O-foil schip met vleugelvoortstuwing, het ms Triade is in de vaart. De verbouwing van dit binnenvaartschip is succesvol verlopen.’

Zeezoutbatterij
De jury prees de hoge kwaliteit van de inzendingen. ‘De inzendingen laten zien dat Oost Nederland ongelooflijk innovatieve ondernemers op het gebied van Energie- en Milieutechnologie heeft’, zei juryvoorzitter Jan Terlouw. ‘De jury koos voor de zeezoutbatterij van Dr. Ten waarmee bijvoorbeeld een huishouden de thuis opgewekte zonne-energie kan opslaan. Daarmee biedt de batterij veel extra mogelijkheden voor duurzame energie. Marnix ten Kortenaar van Dr. Ten was dolblij: ‘Ik zag zulke goede andere mededingers dat ik het niet verwacht had. Ik ben ongelooflijk blij, dit is echt een flinke steun in onze rug.’ (Bron: kiEMT)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter