Norwegian Getaway maakt eerste cruisereis vanuit Rotterdam

703

Het nieuwe, 324 meter lange, cruiseschip ms Norwegian Getaway van rederij Norwegian Cruise Line doet 11 januari Rotterdam als allereerste haven aan na de overdracht van de Duitse scheepwerf Meyer Werft aan de rederij.

Het eerste inaugurele evenement van het schip is een tweedaagse cruise vanaf de Wilhelminapier om op 13 januari terug te keren aan de kade naast de Erasmusbrug. Cruiseschip Norwegian Getaway onderweg naar Keppel VerolmeVoorafgaand aan het vertrek vindt aan boord het officiële welkom door Cruise Port Rotterdam en de Rotterdamse havenautoriteiten plaats met een zogenoemde Key and Plaque Ceremony. De Kapitein krijgt het officiële schildje van de stad overhandigd door Rijkshavenmeester René de Vries, waarbij wordt uitgesproken dat het schip altijd van harte welkom is in de Rotterdamse haven. Op 13 januari vertrekt het schip via Southampton naar New York en thuishaven Miami. De Norwegian Getaway kan 4.000 gasten meenemen.

World Cruise Port World City
Cruise Port Rotterdam verwelkomt in 2014 cruiseschepen van onder meer Holland America Line, Royal Caribbean International, Norwegian Cruise Line, Aida Cruises, Deilmann en Princess Cruises. In 2015 stijgt het aantal cruiseschepen dat de Rotterdamse haven bezoekt met bijna de helft. (Bron: Haven Rotterdam)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

Volg TotaalTrans op Twitter