Norbert Dentressangle neemt Amerikaanse Jacobson over

485

Norbert Dentressangle neemt het Amerikaanse logistiek- en transportbedrijf Jacobson over. De logistiek dienstverlener en beleggingsfonds Oak Hill Capital Partners hebben daarvoor een protocolakkoord ondertekend. Norbert Dentressangle neemt alle aandelen van Jacobson over.

De transactie maakt van Norbert Dentressangle een grotere wereldspeler, met een jaaromzetgroei van +15% tot vijf miljard euro. Ook op de Amerikaanse markt voor logistiek en transport stelt Groep Norbert Dentressangle zich nu op als een niet onaanzienlijke speler, met een omzet van 800 miljoen dollar.

Ontwikkelingskansen

Door de acquisitie vergroot Norbert Dentressangle zijn geografische reikwijdte en krijgt de Groep een stevige voet aan de grond op de dynamische Amerikaanse markt voor logistiek en transport, met mooie verdere ontwikkelingskansen. De VS wordt het derde grootste land voor Norbert Dentressangle, met 14% van de totale omzet van de Groep.
Samen met de reeds bestaande Air & Sea-activiteiten van Norbert Dentressangle in de VS kan de Groep nu aan de klanten van Norbert Dentressangle én van Jacobson efficiëntere, geïntegreerde value-added diensten bieden, zowel op de Amerikaanse markt als op wereldvlak.

Norbert Dentressangle neemt Amerikaanse Jacobson over800 miljoen

Jacobson is opgericht in 1968 in Des Moines (Iowa, VS). Het bedrijf is een van de best presterende operatoren voor transport & logistiek in Noord-Amerika, met 5.500 medewerkers, een geïntegreerde transport- en logistieke fleet en infrastructuur, een jaaromzet van 800 miljoen dollar in 2013 en een gemiddelde EBITDA-marge van 9,5%.

De organisatie van Jacobson omvat twee divisies die het volledige Noord-Amerikaanse grondgebied bestrijken: Logistiek, met 142 warenhuizen en een totale opslagruimte van 3 miljoen m², en Transport, met een vloot van 350 trekkers en 1.650 aanhangers. Het bedrijf beschikt over gespecialiseerde expertise en een sterke marktpositie in de sectoren voedingswaren en drank, chemie, landbouwmachines, algemene consumptiegoederen en duurzame consumptie- en productiegoederen.
Jacobson bedient meer dan 1.800 klanten in de VS met added-value services (co-packing, co-manufacturing, reverse logistics) en staat bekend voor zijn hoge kwaliteits dienstverlening.

Mijlpaal

CEO Hervé Montjotin van Norbert Dentressangle vindt de acquisitie van Jacobson een belangrijke mijlpaal in Norbert Dentressangles ontwikkelingsstrategie om een topspeler te worden voor mondiaal supply chain management, en een snelle stap in de uitbreiding van onze reikwijdte op wereldvlak. ‘Jacobson is een toonaangevende logistieke dienstverlener in de zeer vitale logistieke en transportsector in de VS, en als zodanig een ideale strategische aanwinst voor Norbert Dentressangle. De basiswaarden voor Jacobson’ succes zijn operationele excellentie en klantgerichtheid; ook heeft het bedrijf een sterke historie wat groei en rendabiliteit betreft. De ondernemingsgeest en het management team van Jacobson sluiten perfect aan bij die van Groep Norbert Dentressangle. Ik ben ervan overtuigd dat ons akkoord nieuwe mogelijkheden vrijmaakt voor de medewerkers en klanten van Jacobson, en vertrouw erop dat wij over alle troeven beschikken om de integratie van de Jacobson-teams in Norbert Dentressangles organisatie snel en vlot te laten verlopen.’

Verheugend

‘Wij verheugen ons erop om verder te gaan binnen Norbert Dentressangle, een belangrijke speler op de logistieke en transportmarkt in Europa, met een bedrijfscultuur en waarden die volledig met de onze stroken’, zegt Tony Tegnelia, COO en Co-President van Jacobson. ‘Wij waarderen het ten zeerste dat wij ons kunnen aansluiten bij een dynamische organisatie, met mogelijkheden voor ons om een bredere, mondiale waaier aan diensten aan onze klanten te bieden.’

Denis Nayden, voorzitter Jacobson en partner bij Oak Hill Capital, licht toe: ‘Binnen ons partnerschap met Jacobson hebben wij nauw samengewerkt met het management team om van het bedrijf een leider te maken voor supply chain management en 3PL in de VS. Als deel van Norbert Dentressangle is Jacobson in een uitstekende positie om een hoeksteen te worden van een organisatie van wereldklasse en wereldformaat. Het verheugt ons dat wij deze prachtige verdere stap voor Jacobson’ medewerkers en klanten hebben kunnen identificeren, binnen Groep Norbert Dentressangle.’

De transactie wordt naar verwacht rond half september 2014 afgerond, mits voldaan wordt aan een aantal voorwaarden en goedkeuring door de bevoegde toezichtinstanties. (Bron: Norbert Dentressangle)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief