Norbert Dentressangle maakt meer omzet en iets minder winst

458

Logistiek dienstverlener Norbert Dentressangle heeft in de eerste zes maanden van dit jaar de omzet met 13,4 procent zien stijgen tot bijna 2,2 miljard euro. Het bedrijf wijt de goede cijfers aan het gunstigere economische klimaat. Het nettoresultaat bedraagt 24,4 miljoen euro, dat is ten opzichte van 24,5 miljoen euro voor dezelfde periode in 2013 een lichte daling van -1%. Die is volgens het bedrijf te wijten aan hogere financiële kosten en verzwaarde fiscale lasten.

De activiteit buiten Frankrijk maakt dit semester 61% van de totale omzet uit. Groot-Brittannië, het tweede bijdragende land aan de groepsomzet, is goed voor nagenoeg 30% van de totale verkoop over het semester.

Transport

In de sector transport maakte het bedrijf een omzet van 1,07 miljard euro, dat is een stijging van 5,6% ten opzichte van dezelfde periode in 2013. De groei werd vooral getrokken door het value-added aanbod: wagentransport op maat met chauffeur (Red Inside) en pallet distributietransport op de thuis- en Europese markt (Red Omzet Norbert Dentressangle groeit met ruim dertien procentEurope), met goede vooruitzichten dankzij contracthernieuwingen door belangrijke klanten tijdens het afgelopen semester. Over het semester heeft Norbert Dentressangle ook zijn positie versterkt in niche-segmenten op de Britse transportmarkt voor gebunkerde bulkproducten via de acquisitie van firma Hopkinson, met een jaaromzet van vier miljoen pond.

Logistiek

De logistiek heeft tijdens het eerste semester kunnen rekenen op een voorgezet groeieffect uit 2013. Logistiek tekende een omzet op van 1,07 miljard euro, ten opzichte van 2013 is dat een stijging van +19,2%. In Italië en Spanje werden de afzetprestaties gestuwd door de integratie van ex-Fiege activiteiten. Tijdens het eerste semester l heeft Norbert Dentressangle ook een overnamebod ondertekend voor activa van MGF, een dochter van Groep G7 met negen warenhuizen in Frankrijk. De negen logistieke warenhuizen beschikken in totaal over 174.000 m² opslagruimte. Ze bevinden zich voornamelijk in de Parijse regio, in Noordwest-Frankrijk en rond de stadsgebieden Lyon, Toulouse en Marseille. De negen centra specialiseren zich in logistieke dienstverlening aan de grootschalige detailhandel en voor massaconsumptiegoederen, textiel en industriële producten, met 272 werknemers en een jaaromzet rond 26 miljoen euro, of 5% van de groei van de logistiek-activiteit in Frankrijk. Op het einde van het eerste semester waren reeds vier warenhuizen functioneel in de Groep geïntegreerd.

Air & sea

Over het eerste semester 2014 tekent Air & Sea, opgestart in 2010, af op een omzet van 96 miljoen eur, een stijging van 50,5% ten opzichte van dezelfde periode en 2013. Deze aanzienlijke groei wordt vooral verklaard door de overname van de ex-Daher activiteiten. (Bron: Norbert Dentressangle)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief