Norbert Dentressangle en Albert Heijn samen in verscentrum

567

Albert Heijn en Norbert Dentressangle hebben een memorandum of understanding voor een nieuw gezamenlijk verscentrum getekend. Het gaat om een contract voor het realiseren van een groot Shared Fresh Center, dat meer dan 900 Albert Heijn winkels van verse producten gaat voorzien.

Norbert Dentressangle wordt verantwoordelijk voor dit nieuwe verscentrum van leveranciers en Albert Heijn. Het verscentrum zorgt ervoor dat een groot aantal versproducten Norbert Dentressangle en Albert Heijn samen in verscentrumstraks sneller en efficiënter in de schappen komt. Het verscentrum wordt centraal in het land gevestigd in Nieuwegein, en wordt naar verwachting vanaf het tweede kwartaal 2015 operationeel.

Shared Fresh Centers
Vorig jaar maakte Albert Heijn bekend de logistieke keten van een groot aantal versproducten te willen versnellen, zoals deli, kaas, salades, vlees, vis, maaltijdgemak, verse sappen en gebak. De afgelopen jaren is het aantal Albert Heijn-winkels, en daarmee het aantal (vers)producten, gegroeid. De huidige logistieke versketen is aan vernieuwing toe om ook in de toekomst ruimte te bieden aan groei. Vorig jaar besloot Albert Heijn daarom te gaan werken met zogenaamde Shared Fresh Centers (SFC). Het idee achter het SFC is dat leveranciers hun producten direct na productie naar het SFC brengen. Dit biedt als voordeel dat minder voorraad nodig is, dat het aantal transportbewegingen gereduceerd wordt en dat versproducten sneller in de winkels liggen. Daarnaast ontvangen winkels straks alle producten uit dezelfde categorieën bij elkaar waardoor medewerkers makkelijker de schappen kunnen vullen. Snellopende versproducten zoals groenten en fruit worden niet via het SFC gedistribueerd naar winkels omdat de keten voor deze producten al geoptimaliseerd is.

De nieuwe Shared Fresh Centers vervangen op termijn de huidige Landelijke Vers Centra (LVC) in Nieuwegein en Utrecht. Voor vaste medewerkers van deze LVC’s bestaat een baangarantie en is met de vakbonden een sociaal kader afgesproken. (Bron: Norbert Dentressangle)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief