Noordrhein-Westfalen wil langere trailers toestaan

387

ZOETERMEER – De groen-linkse regering van de Duitse deelstaat Noordrhein-Westfalen (NRW) overweegt om langere trailers toe te staan. Trailers tot een lengte van 14,90 m zouden in het kader van de landelijke Duitse proef met Lang-LKW’s (Duitse term voor ecocombi) binnenkort in NRW mogen rijden.

Nederlands wegtransport verliest marktaandeel in DuitslandDe inzet van LZV’s blijft vooralsnog echter verboden. ‘NRW heeft het Duitse verkeersministerie gevraagd hiervoor een regeling te treffen’, meldt Transport en Logistiek Nederland (TLN).

Vreemd

De inzet van Lang-LKW’s is in NRW niet toegestaan. TLN betreurt het standpunt van NRW en vind het jammer dat de regering ondanks herhaalde pogingen niet bereid is haar standpunt te wijzigen. Het besluit om nu wel proeven toe te staan met langere trailers komt daarom vreemd over.

Ondanks de weigering van een aantal deelstaten verloopt de op 1 januari 2012 in Duitsland gestarte proef voorspoedig. Er zijn inmiddels 42 bedrijven die met 112 ecocombi’s aan de proef deelnemen. De ervaringen zijn over het algemeen zeer positief. De proef loopt nog tot 2016. (Bron: TLN)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief