Noord-Nederland krijgt directe goederenspoorlijn naar Malmö

807

EMMEN – Bedrijven uit Noord-Nederland met een constante goederenstroom naar Zweden kunnen vanaf half januari 2015 drie keer in de week gebruik maken van een rechtstreekse spoorverbinding vanaf de regio Emmen-Coevorden met deze Zweedse stad.

Noord Nederland krijgt directe goederenspoorlijn naar MalmöIn minder dan 24 uur staan goederen die op de terminal Emmen-Coevorden zijn ingeladen, op het emplacement in Zweden. De lijn maakt een tussenstop in Bad Bentheim voor extra lading.

Goede bezetting

De verbinding is tot stand gekomen uit een samenwerking tussen de Dryport Emmen-Coevordenn, de Euroterminal Emmen-Coevorden-Hardenberg en de Bentheimer Eisenbahn. De start van de nieuwe treindienst werd bekendgemaakt door de heer Joachim Berends, voorzitter van de raad van bestuur van de Bentheimer Eisenbahn. Hij deed dat tijdens de officiële opening van de nieuwe containeroverslag in Bad Bentheim. De bezettingsgraad van de trein wordt door partijen als ‘goed’ betiteld, maar ze verwachten een snelle groei, wanneer de lijn ook echt is gaan rijden. (Bron: Dryport Emmen-Coevorden)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief