Noord-Holland wil truckparking in omgeving Schiphol

448

HAARLEM – Om het logistieke proces rond het gebied van de Bloemenveiling en Schiphol te verbeteren, willen Gedeputeerde Staten van Noord-Holland een truckparking realiseren in de omgeving van Schiphol. Voor de opstart van de realisatie en exploitatie is 2,9 miljoen euro beschikbaar.

Noord-Holland wil truckparking in omgeving SchipholOp een truckparking kunnen vrachtauto’s tegen vergoeding veilig parkeren. Daarbij kunnen ze gebruik maken van een aantal voorzieningen. De logistieke activiteiten op Schiphol genereren veel vrachtwagenbewegingen. Deze vrachtauto’s moeten vaak ook voor kortere of langere tijd parkeren op Schiphol. Met de komst van een parking verbetert de logistieke afhandeling en het aantal verkeersbewegingen rondom Schiphol verminderen.

Momenteel is het beschikbare aantal parkeerplaatsen voor vrachtauto’s ontoereikend, waardoor veel vrachtauto’s parkeren op straat. Naast een ongewenst straatbeeld, leidt dit ook tot criminaliteit, verkeersonveiligheid en vervuiling van de omgeving. Het verminderen van de problematiek met de vrachtauto’s rondom het Schiphol terrein verbetert de leefbaarheid in de omgeving. (Bron: Provincie Noord-Holland)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief