Nooddijken langs de Roer

423

Het Waterschap Roer en Overmaas brengt vandaag enkele nooddijken aan langs de Roer in Vlodrop om mogelijke wateroverlast tegen te gaan. Deze nooddijken bestaan uit zandzakken, big bags en folie.

Door de hevige regen van de afgelopen dagen is het peil van de Roer nog stijgend. De nooddijken worden uit voorzorg geplaatst om mogelijke wateroverlast voor te zijn.

Het peil van de beken in Zuid-Limburg is inmiddels dalend. Vandaag inspecteert het waterschap de beken en regenwaterbuffers in Zuid- en Midden-Limburg om te bezien of er Nooddijken langs de Roernog extra acties nodig zijn. Medewerkers van het waterschap letten tijdens de inspectierondes extra op een goede doorstroming van het water in beken en verwijderen mogelijke obstakels zoals takken of drijfvuil. Er valt vanmiddag nog meer regen, die leidt naar verwachting niet tot extra overlast. Het waterschap blijft de komende uren nog opgeschaald om snel te kunnen ingrijpen mocht dat nodig zijn.

120 millimeter regen

Uit de eerste meetgegevens blijkt dat de regen van de afgelopen dagen extreem is geweest. Er is met name in de regio Parkstad (Heerlen) in twee dagen tijd rond de 120 mm regen gevallen. Dat is een situatie die gemiddeld eens per 850 jaar voorkomt. In andere delen van Zuid-Limburg viel regen met een hoeveelheid die gemiddeld eens per 500 jaar voorkomt. Kijkend naar de beken en regenwaterbuffers dan zien we dat deze in het algemeen goed hebben gewerkt. Door de extreme neerslag is een aantal regenwaterbuffers overgelopen en beken zijn buiten de oevers getreden. (Bron: Waterschap Roer en Overmaas)

Bekijk de foto’s van de Oranjegekte in transport en logistiek

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief