Nog zes bedrijven in de race voor Veiligste Magazijn

514

Er zijn nog twee keer drie bedrijven in de race voor de titel Veiligste Magazijn van Nederland. CEVA Logistics Netherlands, DSV Solutions Nederland en Valeo Service Benelux in de categorie voor bedrijven met meer dan 25 magazijnmedewerkers. In de categorie voor bedrijven met minder dan 25 magazijnmedewerkers zijn Lutèce, MSD Animal Health en NedTrain Componentenbedrijf genomineerd.

De jury onder leiding van prof. René de Koster heeft deze bedrijven gekozen uit een lijst met zestien kandidaten. Op 1 oktober 2014 worden op de Dag van het Magazijn de winnaars bekend gemaakt.

Audits

Afgelopen voorjaar zijn zestien inschrijfformulieren binnen gekomen van bedrijven die mee wilden strijden voor de titel Veiligste Magazijn van Nederland. Deze zestien Nog zes bedrijven in de race voor Veiligste Magazijninschrijvingen zijn opgesplitst in bedrijven tot vijfentwintig magazijnmedewerkers en meer dan vijfentwintig magazijnmedewerkers. Er is een longlist van twaalf magazijnen uit uiteenlopende branches opgesteld. De longlist is bezocht door twee auditors die jarenlang ervaring hebben in het auditen van bedrijven op veiligheidsgebied. De inspecties hebben geresulteerd in twaalf rapporten. Op basis daarvan heeft de jury twee keer drie magazijnen voorgedragen voor de titel Veiligste Magazijn van 2014.

De jury is erg te spreken over de kwaliteit van de deelnemende bedrijven. ‘Deze lijkt jaarlijks toe te nemen. Opvallend was dat veiligheidsbevorderende ideeën die vorige jaren nog slechts door enkele deelnemers gebruikt werden, gemeengoed lijken te worden. Ook lijken bedrijven zich steeds meer bewust van de noodzaak om op ergonomie te letten. De keuze was dan ook bijzonder moeilijk omdat veel deelnemers in aanmerking kwamen om genomineerd te worden.’

Jurybezoeken

In augustus bezoekt de jury zelf de zes genomineerden. De jury kijkt daarbij niet alleen naar veiligheid en ergonomie op de werkvloer, maar ook of de processen zodanig zijn ingericht dat onveilige en ongezonde situaties worden voorkomen. De jury besteedt tevens extra aandacht aan het welzijn van de medewerkers.

De prijs

Om het belang van een veilige en gezonde werkomgeving te benadrukken, organiseren BMWT, EVO, Gezond Transport, Randstad en Logistiek, dit jaar voor de negende keer de verkiezing van het Veiligste Magazijn van Nederland. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de Dag van het Magazijn, het congres voor veilig en gezond werken in magazijnen en dc’s op 1 oktober bij EVO in Zoetermeer. Voor de winnaars liggen er cheques van 3.000 euro klaar. (Bron: Dag van het Magazijn)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief