Nog nooit werden wereldwijd zoveel containers overgeslagen

660

De wereldwijde containeroverslag heeft in juni een topmaand beleefd. Nog nooit werden volgens het Duitse Rheinisch-Westfälischen Instituts für Wirtschaftsforschung (RWI) en het Instituts für Seeverkehrswirtschaft und Logistik (ISL) wereldwijd zoveel containers overgeslagen.

Nog nooit werden wereldwijd zoveel containers overgeslagen De containeroverslagindex van beide instituten steeg in juni van 121,3 naar 123,2 punten. De index bereikte daarmee het hoogste punt ooit.

Instorten

Uit de index blijkt de containermarkt in november 2008 instortte. Het laagste punt werd in januari 2009 met een stand van 84,1 bereikt. Daarna gaf de index een wisselvallig zien van stijgen en dalen. Vanaf 2013 stijgt de index constant met af en toe een klein stapje terug.

Cijfers

De Duitse instituten krijgen hun cijfers van 75 internationale havens die verantwoordelijk zijn voor zestig procent van de wereldwijde containeroverslag. De snelle schatting voor de maand juni gebeurt onder 36 havens die samen twee derde van de overslag in de index vertegenwoordigen. Die snelle schatting blijkt overigens vrij nauwkeurig, voor mei bleek de snelle schatting niet te verschillen van de definitieve cijfers. (Bron: RWI/ISL)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief