Nog geen maatregelen tegen ebola in Rotterdamse haven

426

De Port Health Authority Rotterdam neemt in de haven van Rotterdam geen extra maatregelen voor medewerkers of bemanningen van schepen bij het betreden van een schip afkomstig uit de door ebola getroffen gebieden.

De kans dat het ebola virus met een patiënt, uit het getroffen gebied (Guinee, Sierra Leone, Liberia en Nigeria), geïmporteerd wordt naar Nederland, blijft volgens de Port Health Authority heel klein.

Maatregelen scheepvaart voor verminderen verspreiden EbolaScreening

In de getroffen landen worden alle uitgaande passagiers op vliegvelden, havens en andere grensovergangen gescreend op ziekteverschijnselen. ‘Ebola wordt vooral opgelopen door familieleden en directe contacten van ebola patiënten met klachten en door medische hulpverleners die betrokken zijn bij de zorg van ebolapatiënten.’

Het ministerie van Buitenlandse Zaken volgt de WHO en geeft op basis van de huidige ebola uitbraak een negatief reisadvies voor Liberia, Guinee en Sierra Leone. Voor Nigeria geldt op basis van deze uitbraak geen negatief reisadvies

Melden

Gezagvoerders van schepen dienen net als anders mogelijke besmettelijke passagiers direct te melden bij de havenautoriteiten van de haven waar zij binnenkomen, zodat direct de juiste voorzorgsmaatregelen genomen kunnen worden. Er is op dit moment geen reden om de Maritieme gezondheidsverklaring, bij schepen uit de getroffen gebieden, actief op te vragen. (Bron: Havenbedrijf Rotterdam)

Meer nieuws over ebola:
Nederland stuurt Karel Doorman naar Afrika in strijd tegen ebola
Koninklijke Dirkzwager opent Ebola informatienummer
Hapag-Lloyd voert toeslag in vanwege ebola-virus West-Afrika

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief