‘Nog geen gejuich na aantrekken volumes transport en logistiek’

589

ZOETERMEER – De volumes in transport en logistiek trekken aan en bedrijven zijn voorzichtig optimistisch. Dat blijkt uit de conjunctuurenquête van Transport en Logistiek Nederland (TLN) over het derde kwartaal van 2014. Voor juichen is het volgens TLN echter nog te vroeg.

TLN: ‘Volumes in transport en logistiek trekken aan’De meeste stemmingsindicatoren scoren bovengemiddeld. Toch is TLN-voorzitter Arthur van Dijk voorzichtig positief over de vooruitzichten voor het einde van het jaar. ‘Prijzen en winst geven nog steeds reden tot zorg.’

Geen prijsherstel

Over de hele linie trekken de volumes aan. Al vier kwartalen achtereen is er sprake van een verbetering van het economisch klimaat. Volgens een aantal ondernemers is er nog een lange weg te gaan. Heel langzaam komen transportbedrijven financieel gezien weer op krachten, maar nog altijd is bij de helft van de bedrijven de financiële positie niet sterk. Helaas is er nog steeds geen sprake van een sterk prijsherstel. Hier en daar is sprake van inflatiecorrectie, maar over het algemeen houdt het niet over.

Vertrouwen onveranderd

Het ondernemersvertrouwen staat al drie kwartalen op hetzelfde niveau. Als we kijken naar de periode 2007 – 2014 zien we dat ondernemers dit jaar veel meer vertrouwen hebben in de toekomst dan in de afgelopen zes jaar. Ondernemers zijn met name goed te spreken over de bezetting, liquiditeit en concurrentiepositie. (Bron: TLN)

Nu ook vacatures op TotaalTrans. Plaats een vacature of bekijk ze nu!

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief