Nog een week hinder op Afsluitdijk

681

Het verkeer op de Afsluitdijk blijft zeker tot maandag 15 juli hinder ondervinden van de defecte draaibrug over de Lorentzsluizen. Deze week verrichten monteurs reparaties aan de brug. Zo worden lagers vervangen en hydraulische systemen doorgemeten. Ook vinden in de nachtelijke uren metingen plaats naar eventuele vervorming van de brug.

Maandag duidelijkheid over duur stremming AfsluitdijkAls de reparaties volgens plan verlopen en ook uit de metingen blijkt dat geen sprake is van vervorming van de brug, dan functioneert deze naar verwachting maandag 15 juli weer normaal. Het wegverkeer kan dan in beide richtingen aan de Friese kant van de Afsluitdijk weer gewoon gebruik maken van twee rijstroken. Maar als de resultaten van de metingen slecht uitpakken, dan duurt het langer voor alles weer normaal is.

Hinder scheepvaart
Als gevolg van de werkzaamheden zal ook het scheepvaartverkeer deze week hinder ondervinden. Schippers kunnen tot zeker maandag alleen gebruik maken van de oostelijke doorgang van de Lorentzsluizen.

Defecte draaibrug
De draaibrug over de Lorentzsluizen bij Kornwerderzand wil sinds zaterdagmiddag 6 juli niet meer dicht. Het verkeer uit Noord-Holland wordt over een rijstrook aan de andere kant van de weg geleid, zodat Friesland wel gewoon bereikbaar is. Gevolg is wel dat het verkeer bij Kornwerderzand in beide richtingen over enkele honderden meters maar één rijstrook tot zijn beschikking heeft. (Foto Rijkswaterstaat)

Meer nieuws over wegvervoer:
Bekeuringen bij grote vrachtwagencontrole op A15
Nieuwe trucks en trailers Wim Bosman in Mainfreight kleuren
Maandag duidelijkheid over duur stremming Afsluitdijk
Minister gaat met Actie in de Transport in overleg
Verkeer in 2019 over doorgetrokken A15
Vrachtwagenchauffeurs blokkeren ministerraad

twitter