Nog een megacontainerschip van 18.000 teu voor UASC

716

United Arab Shipping Company (UASC) heeft bij Hyundai Heavy Industries (HHI) in Korea nog een order geplaatst voor een extra megacontainerschip van 18.000 teu. Daarmee komt de totale order van de Arabieren bij HHI op zeventien containerschepen voor een totaal bedrag van twee miljard dollar.

Nog een megacontainerschip van 18.000 teu voor UASCDe order voor HHI bestaat nu uit elf containerschepen van 14.000 teu en zes schepen van 18.000 teu. De schepen worden eind 2014 en in de eerste helft van 2015 geleverd en zijn volgens de rederij de grootste, meest technologisch geavanceerde en milieuvriendelijkste schepen die ooit zijn gebouwd.

Nieuwbouw compleet
Voorzitter van de raad van bestuur van UASC Salem Ali Al Zaabi tekende onlangs het contract voor de opdracht in Dubai. ‘Met deze opdracht maken we ons nieuwbouwprogramma compleet. De schepen gaan voor ons varen op de diensten van Azië naar Europa. Maar we willen overal in de wereld aanwezig zijn. Daar gaan we dan ook onze bestaande schepen van 13.500 teu en de nieuwe schepen van 14.000 teu inzetten. De schepen krijgen de meest moderne motoren. Zo zijn alle schepen LNG-ready. Dat is voor het eerst bij schepen van dit formaat. (Bron: UASC)

Volg TotaalTrans op Twitter