NML kiest drie nieuwe Young Maritime Representatives

909

Björn van Steenhoven, Milan Zonneveld en Guus van Fulpen zijn de nieuwe Young Maritime Representatives (YMR’s). In het studiejaar 2014/2015 vormen zij het gezicht naar jongeren met interesse voor de maritieme wereld, maar zijn ook het jonge boegbeeld voor de sector.

NML kiest drie nieuwe Young Maritime RepresentativesVoorzitter Arie Kraaijeveld van Nederland Maritiem Land (NML) maakte de namen van de drie nieuwe Young Maritime Representatives bekend na afloop van het Maritiem Top Overleg op donderdag. De YMR’s hebben als taak meegekregen, om het komende jaar op een aantrekkelijke manier de maritieme wereld onder de aandacht van jongeren te brengen.

Van groot belang

‘Met ruim zeventien miljard euro omzet mensen is de maritieme  sector van groot belang voor de Nederlandse economie’, schrijft Nederland Maritiem Land. ‘Binnen deze sector is grote behoefte aan jongeren met interesse voor de maritieme wereld, die een opleiding en baan binnen dit vakgebied ambiëren. Om te laten zien hoe leuk en aantrekkelijk het is om in deze sector te werken, heeft Nederland Maritiem Land het afgelopen jaar voor het eerst gebruik gemaakt van jonge ambassadeurs. Zij werden ingezet voor het openen van beurzen en tentoonstellingen en gingen veelvuldig bij bedrijven op bezoek.’

Twee procent

Het maritieme cluster biedt volgens de laatste cijfers werk aan ongeveer 200.000 personen. ‘Daarmee vormen de werknemers van het cluster 2% van de totale werkgelegenheid in Nederland. Scholieren kunnen hier aan het werk komen via opleidingen op diverse niveaus, variërend van Regionale Opleidingscentra, Middelbare- en Hogere Beroepsopleidingen tot Universitaire opleidingen. Voor hen ligt een mooie carrière in het verschiet binnen de sector, waar nog steeds veel behoefte is aan jonge instromers.’ (Bron: NML)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief