NIKE breidt distributiecentrum in Laakdal uit met 40.000 m²

1466

NIKE gaat haar Europese Logistieke Campus in Laakdal uitbreiden met een nieuw distributiecentrum van 40.000m² langs het Albertkanaal in Ham. De werken starten volgend jaar en zijn in 2016 gereed. De uitbreiding leidt tot 500 nieuwe banen.

Het NIKE European Logistics Center (ELC) heeft nu al een  vloeroppervlakte van 210.000m². Het is daarmee één van de grootste en ook één van de meest uitgebreide distributiecentra in Europa. Jaarlijks worden 180 miljoen stuks kleding en schoenen verzonden naar 50.000 klanten. Er werken ongeveer 2.300 mensen.

Groeiplannen
De uitbreiding langs het Albertkanaal in Ham moet de groeiplannen van NIKE in Europa ondersteunen. Het nieuwe distributiecentrum voor footwear is bestemd voor de groothandel, de detailhandel en NIKE breidt distributiecentrum in Laakdal uit met 40.000 m²e-commercebestellingen in Europa.

De verwerving door NIKE van de gronden langs het Albertkanaal is het resultaat van een nauwe samenwerking met de Vlaamse overheid en NV De Scheepvaart als vorige eigenaar van de gronden, het bedrijventerrein Zwartenhoek.

Subsidie
Wegens het bijzonder strategisch belang van dit project voor de Kempen, Limburg en Vlaanderen, is de Vlaamse regering op initiatief van minister-president Kris Peeters bereid het project te steunen met 4 miljoen euro subsidies. Het betreft 2 miljoen euro steun voor de opleiding van de nieuwe werknemers. NIKE raamt voor de scholing van nieuwe werknemers 23,5 miljoen euro nodig te hebben. Aan de uitbetaling van de subsidie worden wel tewerkstellingsvoorwaarden gekoppeld.

Ecologiesteun
Ook krijgt NIKE maximaal 2 miljoen euro subsidie voor ecologische investeringen. Sinds de bouw van de logistieke vestiging van NIKE in 1994, staat duurzaam ondernemen bij NIKE centraal. De vestiging is sinds 2006 voorzien van groene stroom uit wind en zonne-energie en heeft afvalsortering. Dankzij deze uitbreiding langs het Albertkanaal blijft de maximale aanvoer via binnenvaart mogelijk, zodat jaarlijks 14.000 vrachtwagenritten vermeden worden. Ook het nieuw te bouwen distributiecentrum beantwoordt aan de principes van duurzaam ondernemen en wordt een modelvoorbeeld zijn van green design.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter