Nieuwe wachtplaatsen voor kleine containerschepen in R’dam

484

Het Havenbedrijf Rotterdam heeft op de Maasvlakte drie openbare wachtplaatsen voor ‘feeder-‘ en ‘shortsea’ schepen in gebruik genomen. Hierdoor besparen rederijen vooral, dure, brandstof en tijd. De investeringen hiervoor bedroegen ongeveer vier miljoen euro.

Nieuwe wachtplaatsen voor kleine containerschepen in R’damTwee plekken liggen aan meerpalen in het verlengde van de terminal van Rhenus in de Europahaven (havennummer 8235).  De derde locatie is aan de palen op korte afstand van de kade van GDF Suez in het Beerkanaal (havennummer 8025).

De grootste
Met een overslag van bijna 12 miljoen standaardcontainers (TEU) is Rotterdam de grootste containerhaven van Europa. Volgens de Havenvisie 2030 neemt het aantal eenheden dat met kleine containerkustvaarders aan- en afgevoerd wordt, toe van 30% in 2010 tot 40% in 2030. De meeste van deze schepen lopen meerdere containerterminals aan en moeten in de tussentijd soms wachten. Als dit dichtbij kan op een gratis plaats, spaart men brandstof en tijd. (Bron: Havenbedrijf Rotterdam)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van TotaalTrans

Volg TotaalTrans op Twitter