Nieuwe Volvo FL biedt tot 200 kilo meer laadvermogen

662

BEESD – De Volvo FL, de distributiespecialist van Volvo Trucks, wordt binnenkort nog productiever. Zijn compacte 5-liter Euro 6-motor wordt verkrijgbaar in de versies van 14 en 16-ton en maakt zo 200 kilo extra laadvermogen vrij. Bovendien is Dynafleet, het transportinformatiesyteem van Volvo Trucks, voortaan rechtstreeks af fabriek te bestellen.

Nieuwe Volvo FL biedt tot 200 kilo meer laadvermogen‘We willen nog meer mensen laten genieten van de capaciteiten van de Volvo FL’, vertelt Pernilla Sustovic, segment manager voor distributie bij Volvo Trucks. ‘De nieuwe combinatie met lichtere aandrijving en hoger laadvermogen richt zich voornamelijk op klanten die een hoge productiviteit eisen en een kosteneffectieve transportoplossing zoeken.’

Laag toerental

De 5-liter grote 4-cilinder motor van Volvo voldoet aan de Euro 6-normen en is leverbaar met 240 pk/900 Nm en 210 pk/800 Nm. De motor heeft zijn maximale koppel al beschikbaar bij een laag toerental. ‘Dit staat garant voor een gunstig brandstofverbruik en een laag geluidsniveau. Beide krachtbronnen worden nu verkrijgbaar in een groter aantal Volvo FL-modellen, waaronder die van 14 en 16-ton. Aangezien de motor en transmissie samen 200 kilo minder wegen dan de 6-cilindermotor (eveneens Euro 6) komt er evenveel extra laadvermogen vrij.’

‘De leent zich perfect voor klanten die normaal niet aan het maximale totaalgewicht komen, maar het toch op prijs stellen om de mogelijkheid te hebben om zwaardere vrachten te vervoeren wanneer dat nodig is’, legt Permilla Sustovic uit.

Dynafleet

Het volledige modelgamma van Volvo Trucks, inclusief de Volvo FL en Volvo FE, kan af fabriek worden besteld met het transportinformatiesysteem Dynafleet. Met deze dienst kunnen klanten hun activiteiten in real time opvolgen via een webinterface of een App en verzamelen ze waardevolle informatie om hun efficiency te verhogen. Dynafleet bevat diensten met betrekking tot de rijtijden, positionering, rijstijl en milieu. (Bron: Volvo Trucks)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief