Nieuwe Volvo FH16 horse truck voor Roelofsen Carrosseriebouw

596

Roelofsen Carrosseriebouw uit Raalte heeft recent een horse truck opgebouwd op de nieuwe Volvo FH16. De truck wordt ingezet als demovoertuig voor Roelofsen en wordt later verkocht. De truck is geleverd door Nijwa Groep.

Nieuwe Volvo FH16 horse truck voor Roelofsen CarrosseriebouwDirecteur/eigenaar Jonny Roelofsen bouwt dagelijks met ongeveer vijftig medewerkers horse trucks voor illustere namen als Anky van Grunsven en Edward Gal, maar ook erkende springruiters als Maikel van der Vleuten, Mark Houtzager, Gerco Schröder, Albert Voorn, Jeroen Dubbeldam, Jos Lansink en velen anderen met Olympische ervaringen in Sydney (2000), Athene (2004), Peking (2008) en Londen (2012).

Blikvanger
Roelofsen toonde de nieuwe Volvo FH16 6×2 begin december op Jumping Indoor Maastricht aan het grote publiek. ‘Een echt grote blikvanger’, aldus Jonny Roelofsen. ‘De truck in combinatie met de opbouw zorgen voor een imposante uitstraling. We hebben reeds jarenlang uitstekende ervaringen met het merk Volvo Trucks en de Globetrotter XL-cabine leent zich bij uitstek voor een mooie aansluiting naar de opbouw. Gezien ons specialisme, waarbij sprake is van maatwerk voor paard en ruiter, leveren wij vaak horse trucks met zeer comfortabele leefgedeelten, waarbij zaken als een keuken, slaapgelegenheden en een badkamer niet ontbreken. De samenwerking met Nijwa Groep en Volvo Trucks is ideaal om aan de vraag van onze klanten te voldoen.’

Meer comfort
De opbouw op de nieuwe Volvo FH16 heeft een aantal specifieke functionaliteiten waar Roelofsen Carrosseriebouw om bekend staat. ‘De brede zijklep, zodat het paard ook aan de zijkant van de vrachtwagen naar binnen kan, de extra stroeve vloer voor de paarden en uiteraard luchtvering zijn hier enkele voorbeelden van. We hebben bij deze nieuwe truck ook in het bijzonder gekeken naar aspecten als duurzaamheid en veiligheid. Zo hebben we gekozen voor het meest uitgebreide veiligheidspakket met onder meer Adaptive Cruise Control, Forward Collission Warning en Emergency Brake. Nieuw bij de Volvo FH16 is de optioneel te verkrijgen onafhankelijke voorwielophanging, welke zorgt voor nog meer comfort voor de paarden.’ (Bron: Volvo)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van TotaalTrans

Volg TotaalTrans op Twitter