Nieuwe TomTom voor trucker

420

AMSTERDAM – TomTom lanceert vandaag de geheel nieuwe TomTom TRUCKER 6000, een draagbaar navigatiesysteem speciaal voor professionele bestuurders van grote voertuigen. De TomTom TRUCKER wijst de chauffeur weg met op maat gemaakte routes op basis van diens specifieke type voertuig, omvang, gewicht, lading en snelheid.

tomtomtruckerOp basis van de bekroonde real-time verkeersinformatie van TomTom Traffic en geavanceerde routetechnologie, krijgen chauffeurs een realistische aankomsttijd, gebaseerd op het profiel van hun voertuig en de huidige verkeerssituatie. De TomTom TRUCKER informeert chauffeurs ook over de drukte en flitsers op hun route via de routebalk op het apparaat.

Op tijd afleveren

‘Een van de belangrijkste dingen voor truckbestuurders is de mogelijkheid om op tijd af te kunnen leveren’, zegt Corinne Vigreux, mede-oprichter en managing director van TomTom Consumer. ‘Daarom hebben we de TomTom TRUCKER uitgerust met specifieke routes voor trucks en TomTom Traffic verkeersinformatie, zodat chauffeurs hun beperkte aflevertijd zo efficiënt mogelijk kunnen invullen. Dit past binnen onze missie om mensen sneller daar te krijgen waar ze willen zijn.’

Nieuwe kaarten

Om onnodige verassingen te voorkomen is de TomTom TRUCKER uitgerust met Lifetime Truck Maps zonder extra kosten. Zo rijden chauffeurs altijd met de nieuwste wegenkaarten voor trucks, die vier keer per jaar worden geupdate. Andere functies zijn Advance Lane Guidance, die voorsorteren makkelijker maakt, en Speak&Go voor spraakbesturing. Het apparaat heeft een volledig interactief 6”-scherm en kan gemakkelijk worden vastgeklikt en losgehaald met de Click & Go magnetische mount.

De TomTom TRUCKER 6000 is in heel Europa verkrijgbaar vanaf de tweede week van juni, bij de TomTom en verkooppunten, voor 399 euro.

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief