Nieuwe spoordienst DistriRail en Duisport

664

ROTTERDAM – DistriRail en Duisport Agency breiden met ingang van 7 januari hun spoornetwerk uit met een nieuwe spoordienst tussen Duisburg DIT en Frankfurt Höchst/Kombi Terminal Ludwigshafen (KTL). De nieuwe spoorshuttle begint met drie rondlopen per week, waarbij per trein in beide richtingen capaciteit is voor 100 TEU.

Distri Rail begint hoogfrequente spoordienst R’dam- DuisburgVertrek vanaf Duisburg DIT in zuidelijke richting vindt vertrek plaats op maandag, woensdag en vrijdag. In noordelijke richting vanaf Ludwigshafen en Frankfurt is dat op dinsdag, donderdag en zaterdag. Via Duisburg DIT worden dagelijks treinen aangeboden richting de zeehavens van Antwerpen en Rotterdam.

Draaischijf

In Rotterdam worden dagelijks alle deepsea-terminals op de Maasvlakte aangelopen, terwijl voor shortsea en continentale trafieken gebruik wordt gemaakt van de RSC-terminal in de Waalhaven. Een tussenstop bij andere shortsea terminals, zoals Cobelfet, staat gepland. In Antwerpen is er een dagelijks vertrek van en naar Quai 1700, met doorverbinding naar andere terminals.

Met de nieuwe dienst op Ludwigshafen KTL wordt deze regio middels de draafschijf in Duisburg ook verbonden met Europese bestemmingen, zoals Polen, Tsjechië, Slowakije, Scandinavië, Rusland en zelfs China. Andersom worden via Ludwigshafen ook spoorverbindingen aangeboden van en naar belangrijke Franse bestemmingen als Lyon, Marseille en Châlon-sur-Saône. (Bron: RailCargo)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief