Nieuwe sluis in Evergem langdurig gestremd

431

Eén van de twee sluizen van het sluizencomplex in Evergem is sinds donderdagmiddag volledig gestremd voor het scheepvaartverkeer. De stremming is het gevolg van onvoorziene technische problemen aan de sluisdeuren.

Nieuwe sluis in Evergem langdurig gestremdTijdens een inspectie stelde een duiker ernstige technische problemen vast aan de sluisdeuren van de nieuwe sluis. Daarop heeft waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal NV onmiddellijk uit veiligheidsoverwegingen beslist om de nieuwe sluis volledig buiten dienst te stellen. Door deze maatregel wordt bijkomende schade vermeden. De waterwegbeheerder is intussen volop bezig met het onderzoek naar de oorzaak van het probleem en de opstart van de herstellingswerken. Op dit moment is de duur van de onderbreking nog niet duidelijk.

Oude sluis
Het scheepvaartverkeer kan intussen nog steeds gebruik maken van de oude sluis. Het uitvallen van één van de twee sluizen zorgt onvermijdelijk voor vertragingen. Daarom is de zondagsvaart tijdens de duur van de onderbreking niet betalend. Schippers krijgen ook het advies mee om indien mogelijk de alternatieve vaarroute via het sluizencomplex van Merelbeke en de Boven-Zeeschelde te gebruiken. (Bron: Waterwegen en Zeekanaal NV)

Volg TotaalTrans op Twitter