Nieuwe sluis Evergem volgende week weer open

419

De nieuwe sluis in Evergem gaat hoogstwaarschijnlijk in de week van 14 april open voor het scheepvaartverkeer. Later dit jaar volgen er nog bijkomende herstellingswerkzaamheden om de technische problemen definitief op te lossen. Op dit moment moeten schepen vijf tot tien uur wachten voor ze door de sluis Nieuwe sluis Evergem volgende week weer openkunnen varen.

Sinds 20 maart 2014 is de nieuwe sluis in Evergem volledig gestremd voor het scheepvaartverkeer door onverwachte technische problemen aan de sluisdeuren. De herstellingswerken aan de eerste deur zijn intussen volop bezig. Na het weekend wordt deze deur opnieuw geïnstalleerd in de sluis. Aansluitend wordt de tweede sluisdeur uit het water gehaald en hersteld.

Na deze werken kan de nieuwe sluis terug open voor het scheepvaartverkeer. Er wordt – in afwachting van de definitieve werken – wel enkel gebruik gemaakt van de grootste sluiskolk. Hierdoor zullen de huidige wachttijden voor de schepen verdwijnen.

Onduidelijk
Op dit moment is het nog niet duidelijk wanneer de definitieve werkzaamheden opgestart kunnen worden. Het staat wel vast dat de sluis tijdens deze werken opnieuw volledig gestremd wordt aangezien de vier beschadigde deuren uit het water gehaald moeten worden om deze werken te kunnen uitvoeren. (Bron: WenZ)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief