Nieuwe sluis Evergem opnieuw open voor de binnenvaart

425

De nieuwe sluis in Evergem is donderdag opnieuw opengegaan voor de binnenvaart. De herstellingswerken aan de twee opwaartse sluisdeuren zijn afgerond. Later dit jaar volgen nog bijkomende herstellingswerkzaamheden om de technische problemen definitief op te lossen.

Eind maart werd één van de twee sluizen van het sluizencomplex in Evergem volledig onderbroken door onverwachte technische problemen aan de sluisdeuren. De twee Nieuwe sluis Evergem zeker twee weken gestremd voor binnenvaartopwaartse deuren van de nieuwe sluis werden allebei uit het water gehaald en hersteld. Nu deze herstelling afgerond is, kan de sluis opnieuw open voor het scheepvaartverkeer. In afwachting van bijkomende werken kan er wel enkel gebruik gemaakt worden van het grootste deel van de sluis.

Om zo snel mogelijk opnieuw de volledige sluis te gebruiken, zal waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal tijdens de komende weken bijkomende werken uitvoeren aan de twee afwaartse deuren. Tijdens deze werken blijven de oude en de nieuwe sluis gewoon open, wel zijn er tot begin mei enkele korte scheepvaartonderbrekingen van een aantal uren mogelijk.

Werken lange termijn
Op lange termijn staan nog definitieve werken aan de sluisdeuren gepland. Op dit moment is het nog niet duidelijk wanneer deze opgestart kunnen worden. Het onderzoek naar de oorzaak van het probleem is volop bezig. (Bron: WenZ)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief