Nieuwe ‘slimme’ website voor Havenbedrijf Rotterdam

827

ROTTERDAM – Het Havenbedrijf Rotterdam heeft een nieuwe website. CFO Paul Smits noemt de site een eerste stap naar wat het Havenbedrijf ‘de slimste haven’ noemt.

Nieuwe slimme website voor Havenbedrijf Rotterdam‘Onze nieuwe website staat online. Big deal, zult u zeggen. Nieuw design, andere indeling. Gebeurt elke dag. Toch is dit van een andere orde. De nieuwe website is een eerste stap naar wat wij ‘de slimste haven’ noemen. Portofrotterdam.com wordt daarbij ons portaal. Uw ingang naar een ongekende wereld van digitale dienstverlening gericht om de route via Rotterdam zo soepel en efficiënt mogelijk te laten verlopen, met alle kostenvoordelen van dien. Een wereld waarin data rondom alle bewegingen in de haven vrij en realtime beschikbaar zijn en waarin het bedrijfsleven in en om de haven optimaal op elkaar is aangesloten.

We hebben een grenzeloze digitale ambitie, die past bij de grootste haven van Europa. Samen met onze klanten en andere partners ontwikkelen we nieuwe online producten en diensten om u te ontzorgen en nog beter van dienst te zijn. Zoals een routeplanner voor shortsea en feeder shipping, vergelijkbaar met InlandLinks; de nu al beschikbare routeplanner voor intermodaal vervoer binnen Europa. Maar via onze website gaan we ook aan de slag met bijvoorbeeld matchmaking tussen lading en vervoerders, en tussen kansrijke ideeën en bedrijven.
Zo ver zijn we nog niet. De basiswebsite is opgeleverd, ondersteund door de nieuwste digitale technieken. U vindt er nu al een schat aan nieuws en informatie over de Rotterdamse haven. Binnenkort worden daar de online varianten van Haven in Cijfers, de Havenkrant en ons jaarverslag aan toegevoegd. Ook willen we inspireren met showcases en insight-verhalen over innovatie, duurzaamheid, concrete business cases en voorbeelden van efficiency die behaald kan worden in Rotterdam.
Wij werken aan de slimste haven. Welkom op onze slimme site!
Get inspired. Make it happen.’

Bekijk de nieuwe website

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief