Nieuwe Renault Trucks D ACCESS met lage cabine-instap

468

De Renault Trucks D ACCESS is nu beschikbaar met Euro 6-motor. Kenmerkend aan het voertuig is de lage cabine-instap waardoor de truck geschikt is voor taken waarbij veelvuldig in en uit de cabine moet worden gestapt.

De Renault Trucks D ACCESS is verkrijgbaar in twee voertuigbreedtes, daarnaast is de Renault Trucks D Access ook verkrijgbaar in drie asconfiguraties.

De cabine-instap van de Renault Trucks D ACCESS bevindt zich 435 mm boven de grond en heeft de mogelijkheid voor twee of drie bijrijdersplaatsen. Het portier aan de bijrijderszijde biedt met een opening van 80° een ruime toegang tot de cabine, optioneel kan het bijrijdersportier ook als busportier besteld worden. ‘De Renault Trucks D ACCESS Nieuwe Renault Trucks D ACCESS met lage cabine-instapmet low entry cab vereenvoudigt het werk van onder andere vuilnismannen en distributiechauffeurs’, vertelt manager Erik Lenssen van Renault Trucks Nederland. ‘Doordat er in dit segment veel vaker in en uit de cabine gestapt wordt, is de lage instap echt een voordeel.’

Grote voorruit

Voor een beter zichtveld voor chauffeurs is de D ACCESS voorzien van een extra grote voorruit. Het zichtveld is 220° en heeft minder dan 15° aan dode hoeken. Bovendien bevindt de chauffeursstoel zich op een lage positie, op voetgangersniveau. De chauffeur kan zo het stadsverkeer goed overzien wat bijdraagt aan de verkeersveiligheid. De cabinevloer van de Renault Trucks D ACCESS is volledig vlak. Het voertuig heeft een stahoogte van twee meter waardoor de chauffeur zich makkelijk door de cabine kan bewegen. Zoals alle voertuigen in het distributie gamma van Renault Trucks is ook dit voertuig voorzien van een nieuwe chauffeursstoel. De Renault Trucks D ACCESS kan daarnaast worden voorzien van een bank met drie comfortabele zitplaatsen.

Smalle uitvoeringDe Renault Trucks D ACCESS kan worden gespecificeerd in een extra smalle uitvoering van 2,29 meter voor alle configuraties. ‘Vanwege de korte draaicirkel is de Renault Trucks D ACCESS uitermate geschikt als distributietruck in het stadsverkeer. De 6×2 versie met een elektronisch gestuurde naloopas biedt een nog grotere manoeuvreerbaarheid bij lage snelheden en een verbeterd stuurgedrag bij hogere snelheden. De stabiliteit is verder verbeterd door een nieuw systeem voor de luchtvering.’

Euro 6 DTI 8 motor

De Renault Trucks D ACCESS is voorzien van de Euro 6 DTI 8 motor en is verkrijgbaar in 280 en 320 pk. De truck beschikt over een automatische Allison 3000 versnellingsbak aangepast voor huisvuilinzameling. Wanneer de truck tot stilstand komt, schakelt de versnellingsbak over op de neutraal stand om brandstof te besparen.

Opbouw

Net zoals de overige voertuigen in het Renault Trucks Euro 6-gamma kan ook de Renault Trucks D ACCESS worden voorzien van een groot aanbod aan typen opbouw. Het voertuig is beschikbaar in 16 typen wielbasis met een lengte van 3,25 tot 8,78 meter. Opbouw van de carrosserie wordt voor de carrosseriebouwer een stuk eenvoudiger met een keuzemogelijkheid uit zeven PTO’s en standaard toegang tot het elektronische systeem.

De Renault Trucks D ACCESS is vanaf nu leverbaar. (Bron: Renault Trucks)

Bekijk de foto’s van de Oranjegekte in transport en logistiek

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief