Nieuwe rage in de binnenvaart: Schippers springen in het water

1424

Nieuwe rage in de binnenvaart: Schippers springen in het waterIn de binnenvaart is een nieuwe rage uitgebroken. Schippers springen voor een goed doel van hun schip in het water. Wie niet binnen 48 uur na een nominatie in het water springt, moet trakteren op een etentje.

Sharne De Schepper van het ms Amphiro legt op de Facebookpagina uit hoe de rage is ontstaan. ‘Het is eigenlijk in Frankrijk ontstaan voor een goed doel: kindjes met kanker. De Waalse schippers hebben dat overgenomen en zo is het naar de Vlamingen gegaan en verder. Wendy Hermans heeft deze groep opgericht om een mooie eenheid onder de schippers te krijgen. En dat is goed gelukt denk ik dan!’

‘Fier’

Intussen is volgens Ken de Koninck de rage inmiddels ook buiten de binnenvaart te zien. ‘De schippers mogen fier zijn, want het geraakt zelfs ver buiten het schipperswereldje.  Zo zag ik deze ochtend de uitbaters van het frituur in ‘merret’ het water induiken en hangen er Nieuwe rage in de binnenvaart: Schippers springen in het waterdagelijks wel voetbalvrienden van mensen met een link in de binnenscheepvaart aan.’ (Bron: Facebook)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief