Nieuwe portaalkraan voor containerterminal Kampen

568

De inland containerterminal CTU Kampen in de Zuiderzeehaven krijgt 25 november een portaalkraan. De komst van de portaalkraan maakt een dagelijkse afvaart mogelijk, doordat de afhandeling van de schepen omhoog gaat. Bovendien kan partner MCS de terminal in hun vaarschema meenemen, waardoor CTU Kampen een nog hogere afvaartfrequentie krijgt.

Nieuwe portaalkraan voor containerterminal KampenCTU Kampen is sinds oktober 2012 gedeeltelijk operationeel. Met de komst van de terminal is het wegtransport van CTU tussen Utrecht en Kampen tot een minimum beperkt. Tot nog toe voert de terminal de overslag uit met een mobiele kraan. Gedurende de afgelopen maanden bouwde Femont uit België aan een portaalkraan, die na ingebruikname een dagelijkse afvaart mogelijk maakt.

In 2011 startte CTU (onderdeel van de Theo Pouw Groep) in de Zuiderzeehaven in Kampen met de ontwikkeling van een nieuwe inland containerterminal in samenwerking met Graancontainer, Wezenberg Groep en MCS Beheer, om zo het wegtransport van CTU Utrecht richting Kampen tot een minimum te reduceren.

Februari in gebruik
Na CTU Rivierenland dat in de eerste week van december haar portaalkraan in gebruik neemt, voorziet de Theo Pouw Groep nu ook haar derde inland terminal van een portaalkraan. Op donderdag 21 november gaat de kraan op transport vanaf Femont in Willebroek België naar CTU Kampen, waar het op maandag 25 november aankomt.
De bouw van de portaalkraan begint gelijk na aankomst. Tot 2 december werkt Femont op de grond aan de opbouw. Op zowel 2 als 6 december hijsen zij onderdelen van de portaalkraan op, waarna de verdere montage plaatsvindt. In de tweede week van december begint het testen van de installatie. CTU Kampen neemt de portaalkraan 5 februari officieel in gebruik.

Over CTU
CTU is een veelzijdige dienstverlener binnen het vervoer van containers met locaties in Utrecht (1998), Kampen (2012) en Tiel (2013). De dienstverlening bestaat uit containertransport over water tussen de locaties en de zeehavens, op- en overslag op de terminals van containers en gecontaineriseerde goederen, en het voor- en natransport met (eigen) trucks.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter