Nieuwe overnachtingshaven voor de binnenvaart bij Giesbeek

804

ZEVENAAR – Rijkswaterstaat en de gemeente Zevenaar ondertekenen op 8 juli de overeenkomst waarmee de realisatie van een overnachtingshaven in de Valeplas bij Giesbeek een stap dichter bij komt. De verwachting is dat de haven eind 2020 gereed is.

Nieuwe overnachtingshaven voor binnenvaart in GiesbeekUit verkenningen voor de IJssel blijkt dat er een tekort is aan overnachtingsplekken voor schippers. Dit leidt tot een verhoogd risico van aanvaringen en beschadigingen van nautische voorzieningen. Overnachtingshavens moeten op circa twee uren varen ofwel dertig kilometer van elkaar liggen. Uit eerder onderzoek van Rijkswaterstaat blijkt dat de locatie Valeplas de meest geschikte plaats is langs de Boven-IJssel, gezien de ligging van de overige aanlegmogelijkheden binnen het vaarwegennet.

Giesbeekse schippers

Rijkswaterstaat gaat in de zuidlob van de Valeplas werken aan: aanlegplaatsen voor de binnenvaartschippers in de beroepsvaart, een nieuwe aanlegplaats voor de binnenvaartschippers van Giesbeek, een autoafzetsteiger, walstroom, afloopvoorzieningen en een aangepaste invaartopening.

Naast nieuwe ligplaatsen voor binnenvaartschippers, realiseert Rijkswaterstaat ook aanlegplaatsen voor de Giesbeekse schippers. Met de komst van de nieuwe haven wordt ook de veiligheid op de Giese Plas vergroot, omdat de beroepsvaart en recreatievaart veel minder in elkaars vaarwater komen. (Bron: Gemeente Zevenaar)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief