Nieuwe opleiding VTS-operators NNVO bij Havenbedrijf R’dam

505

Deze week begint de Nationale Verkeersdienst Opleiding (NNVO) met een geheel vernieuwde opleiding tot Vessel Traffic Service-operator (verkeersbegeleider voor havenautoriteiten). De basisopleiding gaat nu als Initiële Training verder.

In een geheel nieuwe opzet die 17 weken duurt wordt aspirant-verkeersbegeleiders het vak van VTS-operator aangeleerd. Niet alleen de inhoud van de opleiding is Nieuwe Opleiding VTS-operators NNVO bij Havenbedrijf Rotterdamvernieuwd, de locatie van opleiden is ook nieuw. Het is voor het eerst dat deze opleiding in zijn geheel plaatsvindt bij het Havenbedrijf Rotterdam op de vorig jaar in gebruik genomen Verkeerscentrale van Hoek van Holland (VC Hoek).

Op de eerste etage van de VC Hoek staat een aantal hypermoderne consoles die gebruikt worden als back-up en als trainingsinstrument Havenbedrijf Rotterdam faciliteert nu ook de opleiding van andere VTS-autoriteiten in Nederland (oa Havenbedrijf Amsterdam, Rijkswaterstaat, Koninklijke Marine, Zeeland Seaports, Groningen Seaports, Gemeente Den Haag). (Bron: Havenbedrijf Rotterdam/Foto: Ries van Wendel de Joode)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

Volg TotaalTrans op Twitter