Nieuwe meerpalen voor binnenvaart in Doesburg en Dieren

705

Rijkswaterstaat heeft bij Doesburg acht nieuwe meerpalen gerealiseerd, waarvan twee Klasse IV-schepen gebruik kunnen maken. De meerpalen staan op de plek, waar de Oude IJssel uitmondt in de IJssel. Daarnaast zijn in Dieren de voorzieningen in de IJsselhaven bij de sluis naar het Apeldoorns kanaal vernieuwd.

Baggeren en nieuwe meerpalen voor IJsselhaven in DierenDe locatie in Doesburg bij de monding van de Oude IJssel was voorheen een ankergebied. Om meer comfort te bieden, en vanuit het ligplaatsenbesluit, heeft Rijkswaterstaat nu een afmeervoorziening met meerpalen gerealiseerd. De meerpalen zijn voorzien van kromme bolders. Daarmee vermindert de kans op schade aan vaartuigen ten opzichte van standaard meerpalen.

In Dieren heeft Rijkswaterstaat de negen bestaande meerpalen vervangen. Daarnaast is de havenkom ongeveer een meter uitgebaggerd, waardoor binnenvaartschepen Klasse III en IV weer gebruik kunnen maken van deze ligplaatsen.

In de bovenloop van de IJssel zijn nu vier plaatsen voor binnenvaartschepen voor Klasse IV, zodat schippers kunnen voldoen aan het rust- en vaartijdenbesluit. Schippers moeten namelijk net als vrachtwagenchauffeurs op gezette tijdens rust nemen. Rijkswaterstaat heeft een planstudie in voorbereiding naar een nieuwe haven in de Valewaard ter hoogte van Rheden, waar straks ook Klasse Va kunnen overnachten. (Bron: RWS)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief