Nieuwe Maas gedeeltelijk afgesloten voor scheepvaart tijdens Wereldhavendagen

429

Haven van Rotterdam is Port of the Year 2013Van vrijdag 5 tot en met zondag 7 september is de Nieuwe Maas in Rotterdam gedeeltelijk afgesloten. Dan vinden in Rotterdam de Wereldhavendagen plaats. Daarbij tonen grote en kleine schepen op het water wat zij allemaal kunnen.

Deze demonstraties spelen zich voornamelijk af in het gebied tussen de Parkhaven en de Erasmusbrug. Om dit veilig te laten verlopen reguleert de havenmeester de scheepvaart op de Nieuwe Maas. Op zaterdag 6 september wordt de scheepvaart zelfs helemaal gestremd. De scheepvaart is hier door middel van een Bekendmaking aan de Scheepvaart 113/2014 op de hoogte gesteld.

De grenzen van het gestremde gebied liggen aan de oostzijde van de Erasmusbrug en nabij de Parkkade. In verband met de veiligheid is het niet toegestaan om zich in of aan de randen van het gestremde gebied op te houden. Dit betekent dat toeschouwers op het water door de grote afstand een beperkt zicht hebben op de demonstraties.

Het Havenbedrijf adviseert met name de recreatievaart daarom af te meren in een jachthaven en het laatste stuk te voet of met het openbaar vervoer af te leggen. Daarmee voorkomt het drukte in een klein gebied op een stromende rivier waardoor nautisch onveilige situaties kunnen ontstaan. (Bron: Havenbedrijf Rotterdam)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief