Nieuwe locaties voor Dachser Belgium Air & Sea Logistics

625

WILLEBROEK – Dachser brengt zijn Air & Sea divisie in België onder op twee nieuwe locaties in Willebroek en Zaventem/Brussel. De verhuizing draagt bij aan de verdere toekomstige ontwikkeling van het bedrijf dat de laatste jaren een sterke groei doormaakte.

Nieuwe locaties voor Dachser Belgium Air & Sea LogisticsVanaf 2006 is Dachser in België actief op het gebied van lucht- en zeevrachtexpeditie. Begin 2012 werden de activiteiten gecentraliseerd in een nieuwe vestiging in Mechelen waar een sterke groei werd gerealiseerd. Om verder te groeien en de hoge kwaliteit te blijven waarborgen, zijn de  lucht- en zeevrachtactiviteiten nu ondergebracht op twee nieuwe locaties.

Van Mechelen

Op maandag 16 februari verhuisden de medewerkers van de luchtvrachtafdeling naar Bedrijvenzone Machelen Cargo 740. Neergestreken in het vrachtgebied van Brussels Airport zijn zo de voorwaarden geschapen voor een verdere gezonde groei in het centrum van de internationale luchtvaartactiviteiten in België. De aanwezigheid op Brucargo betekent dat Dachser dichter bij de afhandeling en vracht zit. De week daarvoor gingen de verhuisdozen van de werknemers van de zeevrachtafdeling naar het gloednieuwe pand van Dachser op bedrijventerrein De Hulst in Willebroek. Deze locatie werd afgelopen oktober reeds betrokken door de medewerkers van de landtransportdivisie en is strategisch gunstig gelegen op het knooppunt van de as Antwerpen-Brussel en nabij de haven van Antwerpen.

Soms vliegen

Volgens Wilco Versteegh, directeur Air & Sea Logistics in België en Nederland, is de verhuizing goed verlopen. Tegelijkertijd werd ook het nieuwe IT-systeem voor lucht- en zeevracht, genaamd Othello, ingevoerd voor de zeevracht. De luchtvrachtafdeling werkte al enkele maanden met dit geavanceerde systeem. ‘Soms was het vliegen en alle zeilen werden bijgezet, maar met een enthousiaste groep medewerkers zijn we nu helemaal gereed voor de toekomst’, aldus Versteegh.

Aanspreekpunt

Het wegtransport wordt in België georganiseerd vanuit Moeskroen en Willebroek. De nabijheid van de wegtransportdivisie bij de lucht- en zeevrachtdivisie geeft ruimte tot verdere optimalisering van de reeds bestaande intensieve samenwerking tussen wegtransport en de overige activiteiten. Dit alles onder de verantwoordelijkheid van Aat van der Meer, directeur Dachser Benelux. ‘De vraag naar distributie van internationaal inkomende goederen vanuit bijvoorbeeld Rotterdam of Antwerpen neemt de laatste jaren sterk toe. Wij bieden nu een totaaloplossing: van lucht-, zee- en landtransport tot warehousing. Daarbij kan de klant voor al zijn wensen terecht bij één aanspreekpunt binnen Dachser. Dat werkt snel en houdt de communicatie kort en overzichtelijk.’ (Bron: Dachser)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief