Nieuwe havenkunst in Rotterdam

464

Beeldend kunstenaar Florentijn Hofman heeft maandag in Rotterdam nieuwe kunstwerken gepresenteerd die hij in opdracht van het Havenbedrijf Rotterdam en de gemeente maakte. De vier ijzeren lijnconstructies in de  kleuren wit, rood, geel en blauw stellen onder andere kranen uit de Rotterdamse haven voor.

Nieuwe havenkunst in RotterdamDe kunstwerken zijn gemaakt in kader van het programma WereldHavenStad. Daarin werken stad en gemeente samen om de haven meer zichtbaar te maken in de binnenstad van Rotterdam. Begin volgend jaar komen op vijf locaties in de binnenstad kleinere versies van deze objecten zodat kinderen erin kunnen spelen.

Rubber Duck
Florentijn Hofman (36) is een Rotterdamse beeldende kunstenaar. Hij maakte eerder al een 31 meter lange muskusrat van stro en een 30 meter lang en 9 meter hoog aardvarken in Arnhem. Ook bouwde hij op het strand van Schiermonnikoog drie houten kunstwerken in de vorm van enorme concertvleugels, als ware deze daar aangespoeld. Wereldwijd bekend werd Hofman met zijn Rubber Duck, een sterk uitvergrote gele badeend met vriendelijke uitstraling. Dit opblaasbare, drijvende kunstwerk bestaat in verschillende groottes. (Bron: Havenbedrijf Rotterdam)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

Volg TotaalTrans op Twitter