Nieuwe glooiing voor oostzijde havengeul Nieuwpoort

394

Vlaanderen gaat een nieuwe glooiing aanleggen aan de oostzijde van de havengeul in Nieuwpoort. Vlaanderen maakt voor deze werkzaamheden ruim 3,9 miljoen euro vrij.

Nieuwe glooiing voor oostzijde havengeul NieuwpoortDe glooiing aan de oostzijde van de havengeul in Nieuwpoort is in slechte staat. Er is nog schade bijgekomen door de Sinterklaasstorm van eind vorig jaar. Het gaat om de volledige zone van het veer tot het oosterstaketsel. Om veiligheidsredenen is de veerdienst tijdelijk stop gezet.

Eerder al werd de herstelling van de glooiing, tussen het natuurreservaat en de opstapplaats van het veer in Nieuwpoort uitgevoerd.

Noodzakelijk
Vlaams minister Hilde Crevits vindt de werken langs de oostzijde van de havengeul in Nieuwpoort noodzakelijk. ‘Om de veiligheid van iedereen te garanderen en om erosie tegen te gaan over de hele strook van de veerdienst tot het oosterstaketsel, laten we de werken zo snel als mogelijk uitvoeren. Alles wordt in het werk gesteld om ook de veerdienst van zodra het kan weer in gebruik te nemen.’ (Bron: Hilde Crevits)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van TotaalTrans

Volg TotaalTrans op Twitter