Nieuwe EBU-voorzitter kritisch over milieueisen binnenvaart

898

De Europese Binnenvaart Unie (EBU) heeft een nieuwe voorzitter, de Franse Didier Leandri van CAF. Gunther Jaegers werd als vertegenwoordiger van het Bundesverband der Deutschen Binnenschiffahrt (BDB) aangesteld als vice-voorzitter.

Nieuwe EBU-voorzitter kritisch over milieuvriendelijke binnenvaartLeandri was direct al kritisch over het Europese plan Naiades II voor stimulering van de binnenvaart. De binnenvaart moet volgens het plan milieuvriendelijker worden. Maar volgens de nieuwe voorzitter ontbreekt het aan financiële middelen daarvoor.

Ook waarschuwde de voorzitter voor al te hoge ambities in het terugbrengen van de emissies in de binnenvaart. Beter vindt hij het aan te sluiten bij de standaarden in de markt zoals US EPA en de IMO-regels. Daarom wijst hij ook een EURO VI voor motoren voor de binnenvaart af. ‘Alleen wereldwijde regels voor binnenvaartmotoren garanderen een goede vermindering van de luchtvervuiling en de beschikbaarheid van motoren tegen acceptabele prijzen.’ (Bron: Bonapart/Foto: EBU)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief