Nieuwe terminal van vijf miljoen teu aan Panamakanaal (+ video)

699

PANAMA – De  Panama Canal Authority heeft een tender uitgeschreven voor een nieuwe containerterminal aan de zijde van de Grote Oceaan. De doorvoerterminal van 120 hectare moet een capaciteit van vijf miljoen teu krijgen.

Nieuwe containerterminal van vijf miljoen teu aan PanamakanaalDe terminal met de naam Corzozal, krijgt een kade van twee kilometer lang. De diepte langs de kades is 16,3 meter. De nieuwe exploitant krijgt een concessie van twintig jaar met een optie voor nog eens twintig jaar.

Uitbreiding

Nu zijn er nog twee doorvoerterminals rond het Panamakanaal. Dat zijn de Hutchison’s Balboa terminal en de PSA Rodman terminal. Zij hebben een gezamenlijke capaciteit van bijna vijf miljoen teu. Dit willen de terminals uitbreiden naar zo’n 6,8 miljoen teu.

Hutchison kondigde daarvoor vorig jaar een investering van 110 miljoen dollar aan om de capaciteit te vergroten tot vijf miljoen teu. Deze uitbreiding moet voor de ingebruikname van het opgewaardeerde kanaal klaar zijn.
PSA gaat 350 miljoen dollar steken in een uitbreiding van de huidige 450.000 teu tot 1,8 miljoen teu. Wanneer dit klaar moet zijn, is nog niet bekend. (Bron: Drewry)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief