Nieuwe containerdiensten voor North Sea Port

1133
Het eerste schip van de nieuwe containerdienst (Lindaunis) kwam donderdag 25 januari aan bij het Nederlandse overslagbedrijf Kloosterboer in Vlissingen. (Foto North Sea Port)

VLISSINGEN North Sea Port krijgt er twee nieuwe containerdiensten naar Scandinavië bij. Het gaat om bestaande diensten van de rederij Unifeeder vanuit Rotterdam, die ook het havengebied Vlissingen gaan aanlopen. North Sea Port en Kloosterboer verstevigen hun positie inzake de overslag van bananen.

De Deense rederij Unifeeder mikt hiermee in de eerste plaats op meer shortsea-lading naar Zweden, Noorwegen en Finland. Hierdoor wordt North Sea Port verbonden met Oslo, Helsingborg en Helsinki. Het eerste schip van deze nieuwe containerdienst (Lindaunis) kwam donderdag 25 januari aan bij het Nederlandse overslagbedrijf Kloosterboer in Vlissingen.

Bananen
Vlissingen is sinds 2015 de West-Europese aanvoerhaven van Chiquita. Het Zuid-Amerikaanse Chiquita start voor het transport van bananen naar Noord-Europa met een eigen lijndienst en brengt die onder bij Kloosterboer in Vlissingen. Hierdoor stijgt de aanvoer van bananen in North Sea Port van 400.000 ton naar 720.000 ton per jaar.
De extra lijndienst brengt 150 extra schepen naar Vlissingen, 50 van Chiquita en 100 van Unifeeder. Bij Kloosterboer neemt het aantal arbeidsplaatsen toe van 80 naar 100. Het aantal containers stijgt van 50.000 naar 60.000.