Nieuwe containerdiensten per binnenschip naar Antwerpen

622

Danser Group en de Oosterhout Container Terminal varen sinds midden mei in nieuwe diensten met containers naar de haven van Antwerpen. Het Havenbedrijf Antwerpen wil hiermee de ontsluiting van de haven met haar achterland verder optimaliseren.

De dienst van Danser Group is voornamelijk gericht op de provincies Limburg en Gelderland. Het project van Oosterhout Container Terminal richt zich op Nieuwe containerdiensten per binnenschip naar Antwerpenterminals in de provincie Noord-Brabant. Danser Group werkt in de containerbinnenvaartdienst samen met BCTN, de Oosterhout Container Terminal met haar partners Brabant Intermodal, Markiezaat Container Terminal en Pro-log.

Danser
De nieuwe binnenvaartdienst van Danser Group/BCTN vaart vanuit de hub Nijmegen zes keer per week op Antwerpen. Vanuit deze hub worden er hoogfrequente verbindingen ingelegd op Venlo en Venray (zes keer per week binnenvaart) en op de regio Hengelo (vijf keer per week over de weg). Zo is de haven van Antwerpen dagelijks verbonden met het zuiden en oosten van Nederland en via de hub in Nijmegen is ook het Duitse, Franse en Zwitserse achterland optimaal ontsloten.

Oosterhout
De containerbinnenvaartdienst van de Oosterhout Container Terminal vaart in een eerste fase zes keer per week vanuit de hub Oosterhout, met een stop in Markiezaat Container Terminal (Bergen-op-Zoom), op Antwerpen. Vanuit de hub in Oosterhout worden er hoogfrequente binnenvaartverbindingen ingelegd met de partnerterminals Tilburg, Waalwijk en Veghel en is de railterminal in Eindhoven via de weg verbonden. (Bron: Havenbedrijf Antwerpen)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief