Nieuwe CNG bestelwagens van Fiat voor gemeente Den Haag

606

Blom-DSW heeft onlangs de sleutels van acht nieuwe Fiat Ducato bestelwagens overhandigd aan de Gemeente Den Haag. Deze wagens worden ingezet voor de onkruidbestrijding in Den Haag en zijn uitgerust met de milieuvriendelijke 3.0 146 pk sterke Natural Power motor op CNG.

Nieuwe CNG bestelwagens van Fiat voor gemeente Den HaagHiermee streeft de gemeente haar doelstelling na om de luchtkwaliteit in de stad te verhogen. Een bijkomend voordeel van de CNG motorisatie is dat deze zorgt voor een aanzienlijke geluidsreductie ten opzichte van de conventionele dieselmotoren.

Opbouw
De Ducato’s zijn geheel op maat omgebouwd om zo efficiënt mogelijk te kunnen worden ingezet. Zo zijn ze voorzien van een dubbele cabine die plaats biedt aan zes personen. Daarnaast zijn de auto’s door POL opgebouwd met een actieframe. Dit frame is gemonteerd op de linker achterdeur en kan worden uitgeklapt.

Wanneer de onkruidploeg langs de weg staat kunnen zij met dit actieframe diverse verkeersborden tonen en middels vier flitslampen de werkzaamheden aangeven.
De laadruimte van deze Fiat’s is door Sterntec ingericht om alle materialen (zoals bladblazers, pionnen, borden en kantenmaaiers) te kunnen vervoeren en opbergen. Ook is er een dakventilatie gemonteerd voor het vervoer van benzine. (Bron: Blom-DSW)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

Volg TotaalTrans op Twitter